• Standaard header

Soorten Incasso en Werkwijze

U heeft al kosten gemaakt door een dienst of product te leveren, vervolgens blijft de debiteur in gebreken met de betaling. U kunt nu gerust de incasso overdragen aan ons en wij zullen achter uw geld aan gaan. En dat hoeft u soms helemaal of bijna niets te kosten.

Gratis incasso:

Om gebruik te kunnen maken van de gratis incasso bij LIME Incasso dient u zelf uw klant, de debiteur, een laatste betalingstermijn van 14 dagen te geven en daarbij te vermelden dat er na dit termijn incassokosten gerekend zullen worden. Wij zullen een kopie van deze laatste aanmaning van u nodig hebben voor het dossier. De dienst is voor u gratis, wij zullen de kosten op de debiteur verhalen. Mocht deze niet betalen, ook dan zullen we u geen kosten in rekening brengen. Maar u kunt er op rekenen dat wij er alles aan doen het niet zover te laten komen.

Pré-incasso:

U kunt er ook voor kiezen om LIME Incasso de laatste aanmaning te laten versturen, een zogeheten Pré-incasso. We versturen eenmalig een laatste herinnering met het verzoek zo spoedig mogelijk de openstaande factuur te voldoen. Er zullen nog  incasso kosten gerekend worden.

Met deze brief geven we de debiteur een laatste betalingstermijn van 14 dagen. Is de factuur na deze periode nog niet voldaan, dan kunnen we over gaan op gratis incasso. Wij nemen na deze 14 dagen altijd contact met u op om de status van de betaling te controleren.

De kosten van een Pre-Incasso zijn € 6,50 excl. Btw. (€ 7,87 incl. Btw.).

No cure – no pay incasso:

Wanneer u gebruik maakt van no cure – no pay incasso betaald u de incassokosten, maar alleen wanneer de debiteur de vordering heeft voldaan. Het voordeel hiervan is dat u eerder uw geld heeft omdat u de klant niet een laatste betalingstermijn hoeft te geven. Wij rekenen hier extra scherpen tarieven voor dus niet altijd de maximale incassokosten. 

Na het indienen van een opdracht controleren of alle benodigde informatie aanwezig is en stukken compleet zijn en nemen we in de meeste gevallen nog dezelfde dag contact op met de debiteur.

Welke stappen ondernemen wij?

Als de opdracht voor 15 uur binnen is zal in de meeste gevallen nog dezelfde dag contact opgenomen worden met de debiteur. Wij doen dat altijd vanaf een 06 nummer omdat veel mensen afgeschermde nummers en 088 nummers niet altijd opnemen. Ook telefoonnummers met een onbekend netnummer worden vaak niet opgenomen. Op deze manier vergroten we de kans om het eerste en tevens ook het belangrijkste contact te leggen.

Als eerst is het belangrijk om te achterhalen of de klant niet kán betalen of niet wíl betalen. Als de klant wel wil betalen maar het niet kan zullen we moeten kijken of er een betalingsregeling mogelijk is of dat er andere maatregelen genomen moeten worden.

In het geval dat de klant niet wíl betalen is het belangrijk om te achterhalen waarom deze dat niet wil. Is de klant het niet eens met de factuur of met de incassokosten of is er een andere oorzaak. We zullen in dit geval beginnen met begeleiden van de debiteur naar het indienen van een bezwaar. 

Ook zullen we meteen na uw aanvraag een brief versturen naar de debiteur met daarin het verzoek de rekening en de eventuele incassokosten zo spoedig mogelijk te voldoen.

In de dagen hierna zullen we met regelmaat de debiteur bellen en/of SMS/WhatsApp berichten sturen.  Wij laten weten dat we er boven op zitten.

LIME incasso hanteert de wettelijk toegestane prijzen die sinds 1 juli 2012 zijn vastgesteld. Wij zullen dus geen malafide prijzen hanteren die uw bedrijf een slecht imago zullen geven. Daarnaast zullen we uw klanten altijd correct blijven behandelen. Wij doen er alles aan om de band tussen u en uw klant niet te verstoren.

Debiteurenbezoek:

In sommige gevallen is een debiteurenbezoek ook mogelijk.

De medewerker die deze debiteurenbezoeken uitvoert is in het bezit van een VOG verklaring en zal zich altijd legitimeren.

LET OP: De debiteur is niet verplicht de medewerker te woord te staan.

Dossier:

Alle stukken die u ons toegezonden heeft tezamen met alle stukken die wij opmaken komen samen in een dossier. Deze is door de opdrachtgever te allen tijden bij ons opvraagbaar.

Mocht de debiteur ook na ons verzoek niet willen betalen zullen wij het complete dossier aan u of een door u gekozen deurwaarder overhandigen. Wij nemen hier elke stap, elk contact en onze bevindingen in mee. Door onze toevoegingen op het dossier heeft u een ijzersterk dossier in handen bij een eventuele juridisch traject. Echter zal LIME Incasso er alles aan doen het niet zo ver te laten komen.

Afhandeling:

Zodra de debiteur betaald heeft wordt de hoofdsom of het resterende bedrag binnen 5 werkdagen overgemaakt naar uw rekening. Wij zullen u daar dan meteen van op de hoogte stellen.

U kunt 24/7 de status van uw incasso volgen met uw unieke dossiernummer.

Bezwaar:

Indien de  debiteur bezwaar heeft tegen de opgegeven factuur kunnen ze ons een bezwaarschrift toe sturen. In dat geval zal het incassotraject op hold gezet worden.  Wij zullen meteen contact met u opnemen om uit te zoeken of het bezwaar gegrond is of niet.

Betalingsregeling:

Mocht de debiteur de rekening niet in één keer kunnen betalen dan zullen we een passende betalingsregeling afspreken met de debiteur.

Hierbij houden we in sommige gevallen rekening met persoonlijke omstandigheden en leefsituatie van de debiteur.

Status check:

Nadat u een aanvraag heeft ingediend ontvangt u van ons een uniek dossier nummer, met dit nummer kunt u 24/7 via onze website de status van uw incasso traject volgen.

 • Debiteurenbeheer

  Debiteurenbeheer

  Laten uw klanten u regelmatig met onbetaalde rekeningen zitten? En heeft u geen tijd of zin om hier achter aan te moeten gaan?

  Lees meer
 • Advies op maat

  Advies op maat

  In veel gevallen kan een aanpassing in uw algemene voorwaarden een hoop gedoe voorkomen. Wij geven u graag advies op maat.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.